אסתטיקה

התקרחות גברית טיפוסית, היא תופעה נפוצה, השכיחה בעיקר בקרב גברים. פרופסיה היא תרופה המאפשרת לטפל בבעיית ההתקרחות, לעצור את נשירת השיער ואף להצמיח שורשי שיער חדשים.

יעילותה של פרופסיה הוכחה במחקרים קליניים, שנעשו בקרב גברים מתקרחים, אולם יחד עם זאת חשוב לזכור כי השפעת התרופה קיימת כל עוד הפציינט נוטל גלולות פרופסיה על בסיס קבוע.

במאמר הבא, תוכלו לקרוא מידע מקיף אודות גלולת פרופסיה נגד הפועלת למניעת הליך ההתקרחות הגברי.

מהי פרופסיה?

פרופסיה היא תרופה, שפותחה ואושרה על ידי ה – FDA לטיפול בגידולים שפירים של בלוטת הערמונית בקרב גברים. פציינטים מתקרחים, שנטלו גלולות פרופסיה, הבחינו בתופעת לוואי חיובית – צמיחה מחודשת של שיער ועצירת הליך נשירת השיער.

לאחר שראו הרופאים כי טוב, אושרה התרופה לטיפול בהתקרחות גברית טיפוסית (אלופציה אנדרוגנטית), כאשר כל גלולת פרופסיה מכילה מיליגרם אחד של פינסטריד פעיל, המפחית את הורמון ה – DHT וכך למעשה עוצר את הליך ההתקרחות.

למי מיועדת התרופה?

פרופסיה היא תרופה המיועדת לגברים אשר מעוניינים לעצור את נשירת השיער ולעודד את צמיחת השיער בראשם, כאשר התרופה יעילה במיוחד לגברים המצויים בהליך התקרחות קל עד בינוני, אך איננה מתאימה לטיפול בגברים קרחים.

האם פרופסיה יעילה?

ממחקרים קלינים, שנערכו בקרב גברים מתקרחים (1500 סה"כ) בין הגילאים 18-45, נמצא כי הגלולה הינה יעילה ובטוחה לשימוש וכי היא מטפלת בבעיות של אלופציה אנדרוגנית ( התקרחות גברית). ממצאי המחקר הוכיחו כי בקרב 90% אחוז מן הגברים, נשירת השיער פסקה ואף נראתה צמיחה חדשה של שיער בקרב 65% אחוזים מן הגברים שהשתתפו במחקר.

מתי ניכרות התוצאות?

גברים הנוטלים פרופסיה, יוכלו לחזות בתוצאות לאחר כשלושה חודשי טיפול עקביים ויומיומיים. התוצאות באות לידי ביטוי בעצירת הליך נשירת השיער.

חשוב לציין, כי כל הפסקה בנטילת גלולות פרופסיה, תפסקנה מייד את השפעתה ושיער המטופל ישוב לקדמותו, תוך תקופה של שנה.

כיצד פועלת התרופה

טבליות פרופסיה, המכילות מיליגרם של חומר פינסטריד, פועלות למען עצירת הליך ייצור הורמון ה– DHT, תוך עיכוב אנזים החמש אלפא רדוקטאז 2, הגורם לירידתו של הורמון ה –DHT באזור הקרקפת לשיקום זקיקי השיער ולחידוש הליך צמיחת השיער.

גלולות פרופסיה גורמות לעצירת הליך נשירת שיער ולעיתים אף ניכרת צמיחה מחודשת בשיער המטופל.

תופעות לוואי

כמו לכל תרופה או תכשיר רפואי, גם לגלולות פרופסיה יש תופעות לוואי, העשויות להתרחש בקרב אחוז מן הגברים המשתמשים בגלולה. כאשר תופעות הלוואי הן: ליבידו נמוך (חשק מיני ירוד), הקטנת בלוטת הערמונית והפחתת נפח הזרע, והגדלת בית החזה.

לסיכומו של עניין, אם אתם סובלים מבעיית התקרחות קלה עד בינונית וברצונכם למנוע את נשירת השיער ואף ליהנות מצמיחה מחודשת של שיער ראשכם - פרופסיה היא התשובה הנכונה עבורכם.