אסתטיקה

קמטים הם שאלה של גיל, אורח חיים וגנטיקה. כיום ניתן לטפל בבעיה באמצעות מילוי קמטים – פעולה שמטרתה להעלים באופן מלאכותי וזמני את קמטי ההבעה בפנים על ידי מילויים בחומרים שונים, המבוססים על שומן.

במדריך הבא, נסביר אודות הליך מילוי הקמטים והסיכונים השונים הטמונים בו.

מה זה מילוי קמטים?

מילוי קמטים הוא טיפול קוסמטי נקודתי המעניק פיתרון מיידי, אשר איננו מצריך הליך כירורגי, למען העלמת קמטים בחלל הפנים. קמטי הפנים ונפילת תווי הפנים נוצרים עם הגיל, בעקבות התבלות העור ואיבוד האלסטיות של הרצועות המחזיקות אותו.

למי מומלץ לעשות מילוי קמטים?

באופן כללי, הליך מילוי של קמטים נועד לטפל בקמטים אשר אינם נמצאים בתנועה תמידית וחזקה, כאשר באופן עקרוני אין הגבלת גיל לטיפולי המילוי והוא מתאים לכל מי שיש לו קמטים בפנים. יחד עם זאת, הצרכנים העיקריים של הליך אסתטי זה, הינם ברובם, גברים ונשים מעל גיל 40, בעלי קמטי הבעה, אשר עורם החל לאבד את האלסטיות שלו.

כיוון שמילוי קמטים איננו מצריך התערבות כירורגית, הטיפול מתאים בעיקר לאנשים המעוניינים לטפל בקמטי הפנים, אך אין להם די כסף, זמן או אומץ לבצע הליך כירורגי דרסטי יותר של מתיחת פנים.

באילו מקומות נהוג לבצע מילוי קמטים?

תחילה, חשוב לציין כי מילוי קמטים הוא הליך אסתטי, אשר איננו מסוגל לטפל בקמטים הרוחביים של אזור המצח או בקמטוטים המופיעים באזור השפה העליונה.

עקרונית, ישנם שלושה אזורים אסטרטגיים בהם נהוג לבצע מילוי קמטים בפנים והם הבאים:

  • קמטי אף שפה – הנוצרים בצידי האף והשפתיים.
  • קמטי שפתיים – הנוצרים מתחת ומעל לאזור השפתיים ונובעים מספיגת עצמות הלסת, טיפולי שיניים או עישון (מילוי שפתיים).
  • קמטי שפה סנטר – הנוצרים באזור צידי הפתיים ולאורך הלסת (בדומה לקווי הלסת של בובת המריונטה).

כיצד מתבצע הליך מילוי הקמטים?

כל הליך מילוי של קמטים מתחיל בפגישת ייעוץ עם הפלסטיקאי, המעריך את מצב וצורת העור והקמטים של המטופל ובהסתמך על מידע זה מתאים את חומר ההזרקה המתאים למילוי הקמטים, תוך ביצוע בדיקת רגישות.

לאחר פגישת הייעוץ, ייערך הטיפול הרפואי של מילוי הקמטים הכולל הזרקת חומר מילוי למשך כעשר עד עשרים דקות. השחרור מטיפול למילוי קמטים הינו מיידי וכרוך בכאבים מקומיים ברקה או אדמומיות קלה, החולפת כעבור מספר שעות עד ימים.

מהם הסיכונים הכרוכים בהליך מילוי קמטי הבעה?

כמו בכל פרוצדורה פלסטית רפואית, גם הליך מילוי קמטים עשוי לגרום לתופעות לוואי ולסיכונים בריאותיים והוא תלוי בסוג חומר המילוי המוזרק לעור. באופן כללי, הסיכונים הצפויים הם: פצעי הרפס באזור הפנים, דימום מוגבר, נפיחות, גירוד, צריבה, כאבי ראש, בחילה, אלרגיות, נפילת הגבה או העפעפיים ועוד.

אילו סוגים של קמטים קיימים בעור?

באופן כללי, נהוג לחלק את קמטי הפנים לשניים:

  • קמטים קבועים – אלו הם קמטים סטטיים עמוקים, המופיעים בפנים גם ללא תנועה בשרירי הפנים, כדוגמת קמטי צידי האף.
  • קמטים דינאמיים – אלו הם קמטים הנוצרים בעקבות כיווץ שרירי ההבעה, כלומר מופיעים עם תזוזת שרירי הפנים.

אילו חומרי מילוי קמטי הבעה ישנם?

באופן עקרוני, ישנם שלושה סוגים עיקריים של חומרי מילוי קמטים הנמצאים בשימוש בעולם הרפואה הפלסטית והם:

  • חומרי מילוי קבועים – אלו הם חומרים שמטרתם למלא ולעבות את רקמות העור למשך כחמש שנים, כדוגמת: בוטוקס, ביואלקמיד, דייספורט וסיליקון רפואי טהור.
  • חומרי מילוי זמניים – אלו הם חומרים שמטרתם למלא קמטים דינאמיים לתקופה של בין חצי שנה לשנתיים.
  • חומרי מילוי טבעיים – חומרי מילוי טבעיים הם חומרים המופקים מרקמות שומן שמקורם בבעלי חיים או בבני אדם, כדוגמת: קולוגן, אבולנס, קוסמודרם, ארטיקול, שומן עצמי, גובידרם, מטרדקס, רבידרם, רסטילן, טאוסיאל, רדיאס, חומצה פולי לקלטית, ניופיל, היאליפורם ועוד.

מילוי קמטים מחיר

הליך של מילוי קמטים, כאמור עשוי להשתנות מרופא זה לאחר וכן משתנה בהתאם לסוג חומר ההזרקה וכמות חומר המילוי המוזרק לעור, כאשר באופן כללי טווח המחירים הינו כדלקמן:

  • מחיר הליך עיבוי שפתיים, תוך שימוש בחומרים כגון: בוטוקס, פיוריג'ן, ביו אלקמיד, סיליקון נוזלי ועוד נע בין 1500 ₪ ל – 2,500 ₪.
  • מחיר הליך מילוי קמטי מצח, גבות ועיניים נע בין 1000 ₪ ל – 1,100 ₪.
  • מילוי של קמטים באמצעות חומרי מילוי קבועים נעים בין 800 ₪ ל – 1,500 ₪ואילו חומרי מילוי זמניים עולים בין 1,700 ₪ ל – 7,000 ₪.

לסיכום, אם ברצונכם לרענן ולהצעיר את מראה פניכם, ללא התערבות כירורגית – מילוי קמטים הוא הפתרון האסתטי הנכון עבורכם.