אם אתם סובלים מבעיות נשירה שנובעות ממחסור בויטמינים, כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי בחינת אפשרות לנטילת ויטמינים לנשירת שיער וכן תוספי מזון כאלו. ראשית, נרגיע ונציין כי בעיית נשירת שיער נפוצה מאוד ולמעשה, קרוב ל-80% מן הגברים מקריחים במוקדם או במאוחר, עד כדי קרחת מלאה או חלקית. גם בקרב הנשים מדלדל השיער, ככל שהגיל עולה.
זקיק שיער ממוצע חי בין שנתיים ל-5 שנים, כשבסיומן השערה נושרת. אם הכל מתנהל כשורה, אמורה לצמוח במקומה שערה חדשה. אדם ממוצע מאבד מדי יום כ-50 עד 100 שערות. כאשר נושרות למעלה מ-100 שערות ליום, מדובר בנשירה חריגה שיש לבחון את סיבתה. אפשר לשער את כמות השערות שנושרות באמצעות מבחן משיכה קלה באצבעות ובחינת מספר השערות שנותרות ביד, או בספירת השערות על הכרית בבוקר (עד 8-9 שערות זה סביר).
בטרם נוטלים ויטמינים לנשירת שיער, יש לבדוק את הסיבה לנשירה: סיבות גנטיות, סיבות הורמונאליות, סיבות שמקורן בצריכת תרופות, סיבות נפשיות שנובעות ממצב נפשי מסוים, תזונה לקויה: דיאטה, אנמיה, הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, אקלים, צורת הטיפול בשיער ועוד.
כמובן שיש הבדל בין גורמי נשירה בקרב נשים ובקרב גברים. כך למשל נשים מושפעות יותר מעונות השנה, ובסתיו ובחורף מאבדות יותר שיער. גם הריון ולידה ידועים כמעודדי נשירה.
ויטמינים יסייעו למניעת נשירה בעיקר במצבים של תזונה לקויה או חסרה. כך למשל מחסור בחלבונים (נפוץ בקרב צמחוניים) מאיץ נשירה. גם מחסור באבץ ומחסור בברזל מעודדים התקרחות. עודף בויטמין A גם הוא מאיץ נשירת שיער. לעומתם חלבונים הכרחיים לייצור שיער, מינרלים חשובים לצמיחת שיער, גופרית חשובה לתחזוקת השיער וכן אבץ.
להלן מספר ויטמינים לנשירת שיער או תוספי תזונה יעילים:
ויטמינים ותזונה נכונה ימנעו נשירה
על מנת לחזק את השיער ולמנוע נשירת שיער, מומלץ לצרוך את המאכלים הבאים:
במקביל לנטילת ויטמינים לנשירת שיער, מומלץ מאוד למעט ככל האפשר באכילת ממתקים וכל מה שרב בו הסוכר, וכן אוכל מטוגן או שומני, בשר בקר, שתיית משקאות מוגזים עם צבעי מאכל וקפה.
בשוק קיימים תכשירים רבים לחיזוק שיער ומניעת נשירה, ובהם שמפו, כדורים, כמוסות ותוספים שונים. לא כולם הוכחו כיעילים, לכן כדאי לחקור, לשאול ולקרוא, ולא ללכת שבי אחר קמפיין פרסומי כזה או אחר. בכל מקרה, אל תוותרו על התייעצות עם רופא בטרם נטילת ויטמינים לנשירת שיער, ובחנו בין היתר גם את תופעות הלוואי האפשריות.